Op verrassingsreis met Sprs.me

Volgende week is het zover! Op verrassingsreis met Sprs.me. Maar niet voordat ik dit weekend naar Stockholm vlieg. Even een paar dagen de Zweedse hoofdstad ontdekken. Slenteren door de straatjes van Gamla Stan, lekker eten in Södermalm en uiteraard een bezoek brengen aan het ABBA-museum. Een weekend waar ik naar uitkijk, maar ook stiekem naar alweer mijn volgende citytrip. Volgende week dinsdag vervolg ik mijn reis naar een andere Europese stad. Na al veel steden in Europa bezocht te hebben, besloten we ons deze keer te laten verrassen. Er zijn genoeg steden voorbij gekomen die we nog een keer willen bezoeken, of waar de één al geweest was. Er was geen mooier moment om nu voor een verrassingsstedentrip te kiezen.

Normaal als ik op reis ga, ben ik al enkele weken voor de reis bezig om alles uit te stippelen. Welke bezienswaardigheden wil ik zien, hoe kom ik het snelst en tegen de scherpste prijs bij mijn hotel en zijn er nog leuke fietstochten die georganiseerd worden? Ik kijk wat een logische route is, zodat we optimaal kunnen genieten van ons weekendje weg. De rest zie ik op de bestemming, want niets is leuker om je daar ook nog te laten verrassen. Zeker om zonder gids door straatjes af te struinen en weer ergens uit te komen waar minder toeristen te vinden zijn. Je ontdekt zo de wat onbekendere, maar lokale restaurants. Hier eet je traditioneel en vaak tegen een scherpere prijs.

Rome-1Kopenhagen-1Boedapest-1

De voorpret die je hebt, is misschien wel groter dan als je een citytrip boekt naar een zelfgekozen bestemming. Het concept van Sprs.me zit echt heel goed in elkaar. Enthousiaste mails en tips om je hoofd op hol te laten slaan. Je gaat bij je vrienden polsen of zij al eens op verrassingsreis zijn geweest, je hoort hun verhalen en bestemming, je voegt je toe aan een Sprs.me Travellers Facebookgroep, waar de bestemmingen van andere reizigers kenbaar gemaakt worden, en kijkt uit naar de weersvoorspellingen. Wij hebben vandaag de weersvoorspellingen ontvangen. We zullen vier dagen naar een stad gaan waar het bewolkt is en 18 graden is.

Je probeert er achter te komen welke stad het zou kunnen zijn, maar het is bijna onmogelijk. Twee weken geleden ontving ik een mail van Sprs.me waarin stond dat het nog even duurde voordat we de stad zouden ontdekken. Het enige wat we moeten weten is dat we dinsdag om 08:30 uur op Schiphol moeten zijn en dat we vrijdagavond om 22:30 uur weer terug zijn. Er stonden twaalf puntjes achter de stad die nog even een verrassing blijft. Betekent dit misschien dat we naar een stad gaan met twaalf letters? In de Facebookgroep waar ik me heb aangesloten zijn er een aantal stellen naar Thessaloniki gegaan. Een stad met twaalf letters waar het zonnig weer is rond deze tijd van het jaar. Dan is het waarschijnlijk toch een andere stad. Heerlijk om elke keer weer op een verkeerd spoor gebracht te worden. Zo blijft het een echte verrassing! Wat het wordt, zien jullie volgende week. Eén ding weet ik zeker. Alle steden die ik tot nu toe in Europa bezocht heb, zijn de moeite waard nog eens te bezoeken. Waar denken jullie dat we heen gaan?