Tips van een local! Een weekend in Barcelona

Eventjes was ik een echte local. Nu is het alweer meer dan 7 jaar geleden dat ik voor mijn stage verhuisde naar Barcelona. Een stad waar je niet alleen heerlijk kunt eten, maar waar je je snel thuis voelt. Elke keer als ik Barcelona verlaat, doe ik dat met pijn in mijn hart. Het is een geweldige stad als je van voetbal, eten, cultuur en gastvrije mensen houdt.

Een dagje fietsen door Barcelona
Stap op de pedalen en huur voor één dag een fiets! Het is de perfecte manier om je door de stad te verplaatsen en je ziet ontzettend veel. De start van mijn favoriete route is bij de Sagrada Familia. Er zitten hier genoeg fietsverhuurbedrijven waar je een fiets kunt huren.

1

Voordat je aan je fietstocht begint, bezoek je de bekendste bezienswaardigheid van Barcelona: la Sagrada Familia. De eerste steen van deze kerk is in 1882 gelegd, maar ook in 2019 is Gaudi’s wereldberoemde meesterwerk nog steeds niet af. Maar niet gerust, want je kijkt je ogen uit van binnen én buiten.

Na wat cultuur is het tijd om door te fietsen naar Parc la Ciutadelle. Binnen 10 minuten sta je oog in oog met de Arc de Triomph van Barcelona. Het park verleent zich prima voor een heerlijke picknick. Zoek een plekje in het park, geniet van de entertainment om je heen en van de lekkerste tapas die je ’s ochtends ingeslagen hebt op de bekendste markt van Barcelona: Mercado de La Boqueria. De markt ligt naast de Ramblas (dé boulevard van Barcelona) en is ‘the place to eat’. Je kunt hier de lekkerste dingen in slaan voor de lunch. Een heerlijk stokbroodje met jámon of queso, verse olijven, Spaanse wijnen of een fruitsmoothie? Er is genoeg keus!

5

Op naar het strand!
Barcelona heeft geluk dat het naast een culturele stad óók een strand heeft. Op het strand heb ik in mijn vrije weekenden behoorlijk wat tijd doorgebracht. Niet alleen om bij te kleuren, maar ook om ’s avonds uit te gaan. De leukste, en bekendste, discotheken zitten aan het strand. Bij Opium loop je zo van de dansvloer het strand op!

Vanaf de boulevard fiets je door de wijken Barcelonetta en El Born naar de bekende Ramblas. In Barcelonetta en El Born vind je het echte oude Spanje terug. Mooie huizen, kleine boetiekjes en veel kleine restaurants waar je de beste tapas kunt eten. Het zijn mijn favoriete wijken! Je vindt hier ook de kathedraal en staat zo op de Ramblas.

789

Plaça Reial
Sluit je fietstocht af op Plaça Reial. Het is een gezellig plein waar de sangria koud staat en het de hele avond bruist van de gezelligheid. Een leuk restaurant om te dineren is Rossini. Reserveer wel vooraf, want het is moeilijk om hier een tafeltje te krijgen.

Parc Guell
Een bezoek aan Barcelona is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan Parc Guëll. Mooie mozaïekwerken, maar ook een prachtig uitzicht over de stad vind je hier. Gaudi heeft het park niet alleen ontworpen, maar woonde ook aan de rand van het park. Bewonder zijn meesterwerken en loop omhoog voor wat rust en het uitzicht over de stad.

121011

Shoppen in Barri Gotic
’s middags is het nog even tijd om te shoppen. Als je een echte shopliefhebber bent, dan ben je in Barcelona aan het goede adres. Ik heb al meerdere keren de vraag gekregen waarom ik met een lege koffer naar Barcelona ga. Er is een goede reden voor. De wijk Barri Gotic zit namelijk vol met leuke boetiekjes en de grotere Spaanse merken. Avinquda del Poral de L’Angel is qua shopping één van de highlights van Barcelona.

Messi zien voetballen in Camp Nou
Als voetballiefhebber kon mijn geluk niet op. Ik woonde op 5 minuten loopafstand van het bekende stadion van FC Barcelona: Nou Camp. Een voetbalwedstrijd missen was dan ook geen optie! Waar in Nederland vaak alleen de mannen naar het stadion gaan is het in Spanje een familie-uitje. Met het hele gezin zit je vol spanning te wachten op de eerste goal. En als er dan gescoord wordt, staat het stadion op zijn kop.

Speelt FC Barcelona niet als jij in Barcelona bent? Geen probleem. Overdag is er genoeg tijd om het stadion te bezoeken. Vanaf de tribune heb je een prachtig uitzicht op het veld, je kunt een kijkje nemen in de kleedkamers en ziet de grote spelers van FC Barcelona terug in het museum.

Naamloos

Fonteinshow Montjuïc
Een weekendje weg moet je spectaculair afsluiten. Nog even wat tapas eten in een authentiek Spaans restaurantje in de wijk El Born, voordat je doorgaat naar Montjuïc. Aan de voet van Montjuïc kun je een magische fonteinshow bewonderen. Licht- en radio-effecten en een leuke sfeer maken je weekend helemaal compleet.  Hou er wel rekening mee dat de show alleen in de zomermaanden (april t/m oktober) te bewonderen is.

Wil je nog meer tips ontvangen? Stuur me een berichtje en ik beantwoord graag al jouw vragen!