24 uur in Antwerpen; de beste tips

Wil je er even een dagje tussenuit? Denk dan eens aan Antwerpen! Deze Belgische stad ligt net over de Nederlandse grens en vanaf Amsterdam sta je binnen 2,5 uur in het hart van de stad. De stad is niet erg groot, dus perfect voor één dag. Ik heb mijn top 5 voor je op een rij gezet.

# 1. Het Centraal Station
Toen ik Antwerpen voor het eerst bezocht besloot ik met de trein te gaan. Na aankomst sta je gelijk oog in oog met de eerste bezienswaardigheid; het Centraal Station. Het is een prachtig station met een oude, maar moderne uitstraling.

Als je met kinderen naar Antwerpen reist, begin je dag dan in Antwerpen Zoo. De dierentuin ligt direct naast het Centraal Station en is ideaal om je stedentrip mee te beginnen. Maar ben je slechts 24 uur in de stad, sla de dierentuin dan over en laat je overrompelen; wandel door de leuke straatjes van de stad.

[full_width][/full_width]

#2. Meir
Ik begon mijn dag in de wijk Meir. Naast dat Meir één van de bekendste wijken van Antwerpen is, is het ook de winkelstraat van de stad. Voor het grootste gedeelte is de straat autovrij, waardoor je in alle rust de leukste winkels kan afstruinen.

België staat bekend om zijn heerlijke chocolade en aan het begin van de Meir vind je een leuk chocolade concept; The Chocolate Line. Naast dat je heerlijke Belgische pralines kunt kopen, kun je lekker op het terras zitten of een kijkje nemen in de keuken. Des te verder je de keuken in loopt, des te sterker de geur van chocolade wordt. Een echte valkuil voor mij, want ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik besloot daarom ook een doosje mee te nemen naar huis. Een souvenir waar ik nog de hele week van genoten heb.

[full_width][/full_width]

# 3. De Grote Markt en Onze Lieve Vrouwekathedraal
Wandelend over de Meir en na het bezoeken van een aantal leuke winkels kwam ik uit op de Grote Markt. Het plein is omringd met prachtige gebouwen, het stadhuis en de bekende Onze Lieve Vrouwekathedraal. De kathedraal is maar liefst 123 meter hoog, waardoor hij boven de stad uitreikt. Het is bijna te onwerkelijk voor woorden, maar de bouw van de kathedraal heeft 169 jaar geduurd. Hij is dan ook prachtig! Je vind er vele kunstwerken en je dagje Antwerpen is niet compleet als je geen bezoekje aan de kathedraal gebracht hebt.

[full_width][/full_width]

Eenmaal wandelend door de kleine straatjes kom je al snel uit bij Het Steen. Het Steen is het oudste gebouw van Antwerpen dat vroeger diende als gevangenis. Op dit moment worden er leuke evenementen voor kinderen georganiseerd. Je hebt hier een mooi uitzicht over de rivier de Schelde en loopt langs de rivier zo door naar de wijk ’t Zuid, waar de kunstenaars actief waren.

[one_half][/one_half]

[one_half_last][/one_half_last]

# 4. De Vreemdelingenmarkt
Ik wilde mijn dag afsluiten in ’t Zuid. ’s Middags bracht ik dus eerst een bezoek aan de Vreemdelingenmarkt. België staat bekend om zijn Belgische wafels, heerlijke chocolade, Vlaamse frieten en zijn vele biersoorten. Alles kun je terugvinden op de Vreemdelingenmarkt. Elke zaterdag vind je op het Theaterplein de Vreemdelingenmarkt. Het is één van beste plekken om lekkere dingen te halen voor een lunch. Franse kaasjes, verse/warme noten, vers fruit en nog veel meer lekkernijen.

[one_half][/one_half]

[one_half_last][/one_half_last]

Ik was op een zonnige lentedag in Antwerpen en heb heerlijke dingen ingeslagen voor een picknick in het aangrenzende stadspark. In het park kun je de drukte van de stad even ontvluchten, kijken naar de spelende kinderen en tot rust komen.

# 5. ‘t Zuid
Na mijn picknick was ik helemaal opgeladen om ’t Zuid te gaan ontdekken. ’t Zuid is bruisend, heeft leuke restaurants en cafés en het was vroeger een kunstenaarswijk. Je vind hier diverse musea en je moet in deze wijk gewoon rond gaan wandelen. Sluit je dagje Antwerpen af in deze wijk. Geniet van een pintje op een terras, eet in één van de vele restaurants en drink nog een drankje met de locals in een leuk café.

[one_third][/one_third]

[one_third][/one_third]

[one_third_last][/one_third_last]

 

 

 

Advertenties