Een bezoek aan de Vakantiebeurs

Vandaag was het weer tijd voor mijn jaarlijkse traditie; een rondje over de Vakantiebeurs. De Vakantiebeurs is een evenement waar ik elk jaar naar uit kijk. Ik heb een aantal jaren zelf op de Vakantiebeurs gestaan, maar het was vandaag tijd om in alle rust langs de stands te lopen. Ik had al twee bestemmingen op mijn lijstje staan voor aankomend jaar, maar na dit bezoek ben ik overtuigender dan ooit dat ik deze landen moet gaan bezoeken.

In de Verre reizen hal is het elk jaar feest! Zelf ben ik een liefhebber van het Caribische gedeelte. Ik houd van de muziek en een heerlijke cocktail op zijn tijd sla ik niet af. Voor slechts €5,- geniet je al van een lekkere mojito.

Ook in de Canada en Verenigde Staten hoek was de country muziek al van veraf te horen en in de Europa hal kwam de geur van vers gemaakte pita gyros al op je af. Het was dus weer genieten vandaag!

De bekende touroperators TUI, FOX, Djoser, Van Verre en Riksja hebben het elk jaar druk. Zullen we met zijn allen dan toch weer gaan voor een mooie rondreis?

Bij mij staat een rondreis door Azie dit jaar op de planning, maar eerst begin ik met het plannen van een stedentrip naar Tallinn. Volgens Lonely Planet is Estland dé meest waardevolle bestemming die je in 2018 moet bezoeken. Zeker als je de bekende Europese steden al bezocht hebt en een keer iets heel anders wilt. Ik kan daar natuurlijk niet aan voorbij laten gaan en ben erg benieuwd wat deze stad te bieden heeft.

Na Tallinn hoop ik eindelijk mijn rondreis door Indonesië te gaan maken. Ik zeg eindelijk, omdat ik deze bestemming steeds voor me uit schuif. Al een aantal jaren probeer ik richting Indonesië te gaan, maar telkens komt er wat tussen en stap ik toch weer het vliegtuig in richting het westen van de wereld. Dit jaar gaat dat niet gebeuren! De planning is om te beginnen in Sumatra en vanuit daar door te reizen naar Java en Bali.

Ik ben ook erg nieuwsgierig naar Lombok en de andere Soenda eilanden. Als Indonesië mijn hart gestolen heeft, zullen deze eilanden snel op mijn lijstje gezet worden.

De Vakantiebeurs staat er nog 1 dag. Als je morgen nog geen plannen hebt, bezoek dan zeker even de beurs en boek die vakantie die al jaren op de planning staat.