Genieten van parelwitte stranden, cocktails en zwemmen met dolfijnen

Eindelijk was het dan tijd om te gaan relaxen. Zoals je misschien niet van me gewend bent, heb ik deze vakantie bijna niks gedaan. Soms ben je gewoon even toe aan een relaxvakantie en de Dominicaanse Republiek is hier een perfecte bestemming voor.

Ik ben deze vakantie niet veel buiten mijn resort geweest. We hadden een prachtig resort in Puerto Plata, wat tot in de puntjes verzorgd was. Elke dag lag ik op het witte zandstrand, dobberde ik in het helderblauwe zeewater en genoot ik van het heerlijke eten, de lekkerste cocktails en de Caribische muziek.

De reden dat we voor deze relaxvakantie kozen, was het verwezenlijken van mijn droom: zwemmen met dolfijnen. Op één van de laatste dagen was het dan eindelijk zover. Dit stond al zo lang op mijn bucketlist en ik kon niet wachten tot de tijd daar was. Op naar Ocean World! Bij aankomst kregen we de keus om naast het zwemmen met dolfijnen ook met haaien te gaan zwemmen. Hiervoor heb ik gepast, maar ik heb wel even een kijkje genomen. Doordat het witte babyhaaien waren, zag het er niet zo eng uit als ik van te voren gedacht had. Misschien voor een volgende keer?!

Na wat rondgewandeld te hebben in het park, kwamen we dan eindelijk bij de dolfijnen aan. Ze gaven ons nog even een show voordat wij het water in kwamen. Daarna was het snel tijd om onze zwemvesten aan te doen. Met een groep van 15 mensen gingen ik en mijn zus het avontuur aan! Eerst het water in, zodat de instructeur ons wat uitleg kon geven. De dolfijnen zwommen toen al om ons heen en spetterde ons lekker nat. Na de uitleg mochten wij eindelijk de dolfijnen gaan aaien, er wel rekening mee houden dat wij het luchtgat van de dolfijn niet aanraakte, zodat de dolfijn niet in paniek raakte. De dolfijnen sprongen over ons heen, wij voerde ze vis, knuffelde en kuste hen en vlogen met hun door het water. Het was zo’n mooie ervaring om met deze prachtige dieren te zwemmen. Iets wat ik in de toekomst zeker nog een keer ga doen.


’s Avonds laat kwamen we weer bij het hotel aan. We genoten hier weer van het heerlijke eten en de Caribische muziek. Elke avond serveerde de kok een gerecht uit een ander continent. Dit was werkelijk verrukkelijk! Meestal ben ik niet zo van all-in resorts, maar hier zou ik zo terugkeren. Het terugkeren is zeker de moeite waard, want ik ben zo benieuwd wat het land nog meer te bieden heeft naast zon, zee en strand.