De beste tips voor een onvergetelijke tijd in Barcelona

Ik ben zo gezegend dat ik zoveel mooie steden heb mogen bezoeken, maar er is er één die altijd een speciaal plekje in mijn hart heeft. Dat is Barcelona! Ik heb tijdens mijn studie een half jaar in deze prachtige stad gestudeerd, de taal geleerd en nieuwe vrienden gemaakt. Ik kan urenlange praten over de highlights van Barcelona. Nu ik mijn tips op een rijtje zet, kan ik niet wachten om weer een ticket te boeken. Barcelona heeft namelijk alles wat je nodig hebt om een paar dagen te ontspannen; vriendelijke mensen, een heerlijk strand, veel cultuur én een geweldig uitgaansleven. Hieronder mijn leukste tips op een rij.

Picknicken in Parc la Ciutadella
Ja, ik weet het. Weer een artikel over picknicken in het park. Het is iets wat ik super leuk vind om te doen en kan er geen genoeg van krijgen. In Spanje begint de dag wat later dan wij in Nederland gewend zijn. Begin na een heerlijk ontbijt dan ook met een bezoek aan de bekendste markt van Barcelona; Mercado de La Boqueria. Deze markt vind je naast de Ramblas (dé boulevard van Barcelona) en is ‘the place to eat’. Je kunt hier de lekkerste dingen inslaan voor de lunch. Een heerlijk stokbroodje met jámon of queso, verse olijven en diverse Spaanse wijnen. Lunchen doe je niet in de toeristische restaurants, maar in één van de vele parken. Op loopafstand van de Ramblas vind je Parc la Ciutadella. Een park waar je veel straatartiesten en locals vindt. Zoek een plekje in het park, geniet van de entertainment om je heen en van de lekkerste tapas.

Met de fiets langs de highlights van Barcelona
Een leuke ervaring is de stad ontdekken per fiets. Ik probeer in het buitenland zo min mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Waarom? Ik hou ervan om te verdwalen in een stad en wil niks missen. Barcelona is te groot om alle bezienswaardigheden te voet te ontdekken. Een fiets is dus de beste oplossing.

Fiets als eerste naar de bekendste bezienswaardigheid van Barcelona; la Sagrada Familia. De eerste steen van deze kerk is in 1882 gelegd, maar ook in 2017 is Gaudi’s wereldberoemde meesterwerk nog steeds niet af. Desondanks is het een meesterwerk van binnen én buiten. Neem zeker even de tijd om binnen te kijken en zijn meesterwerk te bewonderen. Daarna vervolg je je weg naar Parc Guëll. Tegenwoordig betaal je voor het park entreegeld, maar hierdoor blijft het park goed onderhouden. Je vindt de meest bizarre creaties van Gaudi terug en je geniet van een prachtig uitzicht over de stad. Op de terugweg richting de boulevard en het strand rijd je door mijn favoriete wijk, El Born. Hier vind je het echte authentieke Spanje en de lekkerste tapasrestaurants tegen een betaalbare prijs.

Messi zien voetballen in Camp Nou
Als voetballiefhebber kon mijn geluk niet op. Ik woonde op 5 minuten loopafstand van het bekende stadion van FC Barcelona: Nou Camp. Een voetbalwedstrijd missen was dan ook geen optie! Waar in Nederland vaak alleen de mannen naar het stadion gaan, is het in Barcelona een familie-uitje. Jong, oud, man, vrouw, het maakt niet uit, iedereen zit vol enthousiasme te genieten van de voetbalkwaliteiten van Messi. Als FC Barcelona weer een wedstrijd gewonnen heeft, is het feest op straat. Op de Ramblas gaat het dak eraf en de cafés zitten bomvol.

Als je geen tijd hebt om een wedstrijd mee te pakken, vergeet dan niet om overdag het stadion te bezoeken. Vanaf de tribune heb je een prachtig uitzicht op het veld, je kunt een kijkje nemen in de kleedkamers en ziet de grote spelers van FC Barcelona terug in het museum.

Hawaaiiaanse sferen in Barcelona
Barcelona is een heerlijke stad om uit te gaan. Elk weekend stond ik op een feestje in Otto Zutz, Opium of vond je mij in een cocktailbar. ’s Avonds leeft het echt in Barcelona! Alle clubs en cafés zitten vol. Eén van de bekendste clubs is Opium, waar je zo van de dansvloer het strand op loopt. Drankjes zijn hier best prijzig, maar Espit Chupitos is een leuk alternatief! Een heel klein barretje aan de Spaanse haven, waar je de keus hebt uit 600 verschillende shotjes. Maar wil je je echt in Hawaï wanen? Breng dan een bezoek aan Kahala Barcelona, aan de andere kant van de stad. Begin de avond met een cocktail, geniet van Hawaiiaanse muziek en sluit je avond af bij Club Otto Zutz!

Shoppen in Barri Gotic
Als je een echte shopliefhebber bent, dan ben je in Barcelona aan het goede adres. Ik reis altijd af met een lege koffer, zodat ik me helemaal kan uitleven. De wijk Barri Gotic zit vol leuke boetiekjes en komt uit bij Avinquda del Poral de L’Angel: qua shopping één van de highlights van Barcelona. In deze straat vind je de mooiste Spaanse merken en shop je voor een scherpe prijs een nieuwe outfit. Om de hoek vind je Plaça Reial. Een klein pleintje waar je lekker kunt lunchen of een sangria kunt drinken.

Een spectaculaire afsluiter van je stedentrip is de 15 minuten durende fonteinshow aan de voet van de heuvel Montjuïc. De show is magisch met veel licht- en radio-effecten. Houd er wel rekening mee dat de show alleen in de zomermaanden (april t/m oktober) te bewonderen is.

Tot zover mijn tips om een paar dagen in Barcelona te vertoeven. Uiteraard kan ik nog veel meer tips geven. Nieuwsgierig welke? Stuur me een berichtje en ik beantwoord graag al jouw vragen!