Viva Valencia

Ik heb mijn leukste tips voor een bezoek aan Valencia op een rij gezet. Ondanks dat het een kleine stad is, blijf je je ogen uit kijken. Geniet van tapas bij Sagardi, huur een fiets, eet paella in één van de strandtenten en geniet van de bekendste cocktail van Valencia; Agua de Valencia.

We kwamen tegen de avond aan in Valencia, maar voor een Spaanse stad is dat helemaal geen probleem. De avond is dan nog lang niet begonnen, dus er was genoeg tijd om de bekendste bezienswaardigheid van de stad te bezoeken; Ciutat de les Arts i les Ciències.

Ciutat de les Arts i les Ciències
We verbleven precies tussen het strand en de stad in en op loopafstand van de bekende Ciutat de les Arts i les Ciències. Ciutat de les Arts i les Ciències bestaat uit 6 gebouwen en er is een bioscoop, museum en aquarium gevestigd. Een bezoekje daaraan was niet meer mogelijk toen wij aankwamen, dus besloten we door de stadstuinen te wandelen en de mooiste foto’s te maken. Zorg ervoor dat je niet in het donker aankomt, want dan valt Ciutat de les Arts i les Ciències tegen. Ik was in de veronderstelling dat de gebouwen prachtig verlicht zouden zijn, maar dat bleek niet het geval te zijn. Gelukkig zijn er in deze kunstwijk genoeg restaurants te vinden, zodat je na een bezoek kunt genieten van een heerlijke Spaanse maaltijd.

Het authentieke centrum
Het centrum is echt prachtig! Ondanks dat Valencia de op twee na grootste stad van Spanje is, liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Als je één kerk bezocht hebt, of een sangria hebt gedronken op één van de vele pleinen, sta je twee minuten later alweer oog in oog met een andere highlight. Ideaal voor een kort bezoek!

La Lonja
Er stonden vijf bezienswaardigheden hoog op mijn lijstje. Eén daarvan was La Lonja. La Lonja staat sinds 1996 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het is een historisch gebouw in het centrum van Valencia. Je kunt rondom La Lonja lopen en de tuin van dichtbij bekijken. We hadden mazzel dat de sinaasappelbomen in bloei stonden, waardoor het er allemaal net wat mooier uitzag. Als je La Lonja goed bestudeerd, zie je dat de architect aan alles heeft gedacht. Wat een prachtige details!Torres de Serranos en de Quart
De stad is omringd met diverse poorten die tijdens de Spaanse Burgeroorlog fungeerde als bescherming tegen gevaar. Torres de Serranos is nu te bezichtigen. Loop de trappen op en geniet van een prachtig uitzicht over de stad. Voor slechts €2,- kun je de toren beklimmen. Ben je toevallig op zondag in de stad? Dan is de entree gratis, net als vele musea en andere bezienswaardigheden.

Plaza de la Reina y la Virgen
Op Plaza de la Reina vind je dé kathedraal van Valencia. Je kunt de kerk in om een kaarsje te branden of de top te beklimmen. Ook dan heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het plein is verder omringd met gezellige restaurants en ligt op loopafstand van een ander plein; Plaza de la Virgen. Hier is het hart van de stad gevestigd en kijk je uit op de kleurrijke basiliek. Locals genieten hier van een heerlijke lunch of genieten ‘s avonds van een drankje in één van de barretjes. Een aanrader om ’s avonds bij de vele Spanjaarden aan te sluiten.

Mercado Central
Eén van de bekendste markten van Valencia is Mercado Central. Je kunt op de markt van alles kopen. Diverse soorten fruit, heerlijke sapjes en vlees, vis en groenten. Ideaal om wat lekkers te halen voor een zomerse picknick in het park. Houd er wel rekening mee dat de prijzen behoorlijk hoog zijn, maar de kwaliteit is dan ook erg goed. Op zondag is de markt gesloten, dus houdt hier rekening mee met jouw bezoek. Wij deden dat niet en stonden voor een gesloten deur. Gelukkig zit de markt in het centrum, dus loop je zo verder naar de volgende bezienswaardigheid.

Placa del Ayuntamiento
Placa del Ayuntamiento is het grootste plein van de stad en hier vind je één en al architectuur. Een prachtig stadhuis en een geweldig postkantoor. Op het plein staat een fraaie fontein en voor mij het mooiste plein van de stad. Ik was dan ook erg blij dat we dit plein tot het laatste bewaarde. Je kunt het stadhuis ook van binnen bekijken en een bezoek brengen aan het historisch museum.

Fietsen door Valencia
Valencia is dé fietsstad van Spanje. Je kunt tegen een klein bedrag een fiets huren bij één van de vele fietsverhuurbedrijven in de stad. Wij huurden onze fiets bij ons hotel, want veel hotels bieden deze mogelijkheid aan. Voor €26,- hadden wij twee fietsen tot onze beschikking voor de hele dag. Zo konden wij Jardin del Turia (het stadspark) goed bekijken. Het park ligt omringd aan de stad en vanuit het park heb je een prachtig zicht op de bekendste bezienswaardigheden. Het park is ongeveer 10 km lang en aan het einde van het park kom je uit bij de bekende Ciutat de les Arts i les Ciències.

Fiets ook zeker door naar de haven en het strand. Valencia heeft in totaal drie stranden; Las Arenas, La Malvarrosa en La Patacona. Het bekendste en mooiste strand is Las Arenas. Het strand is 1200 meter lang, ontzettend breed en aan de boulevard vind je heerlijke restaurants en barretjes.

Eerst genoten wij van een heerlijke paella en daarna was het tijd om een kleine siësta te houden op het strand. Nog even wat zonnestralen meepakken. Het was eind september nog steeds ruim 30 graden, dus heerlijk vertoeven op het strand. Alleen tegen het eind van de middag kwam de wind opzetten, waardoor we besloten om onze siësta te beëindigen, maar nog wel even langs de boulevard te fietsen.

Tapas bij Sagardi
Wat geniet ik toch elke keer weer van het heerlijke Spaanse eten. Heerlijke tortilla, de lekkerste tapas en de traditionele paella, ik kan er geen genoeg van krijgen. Van het wandelen door de kleine straten van Valencia krijg je trek en dan is het een goed excuus om even bij Sagardi langs te gaan.

Midden in de stad, aan de rand van Placa de la Reina, vind je dit tapasrestaurant. Je vindt hier de lekkerste tapas van de stad. De bar staat vol met allerlei verschillende koude tapa en de serveersters lopen rond met warme tapas die je zeker ook moet proberen. Houd er wel rekening mee dat ook deze tapas aan het eind worden afgerekend. Ondanks dat je midden in het centrum zit, valt de prijs reuze mee. De tapa kosten slechts €2,10 per stuk.

En wat je zeker niet mag vergeten te proeven is de Agua de Valencia. Dit is een typisch drankje uit Valencia. Deze cocktail wordt gemaakt van cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker. Ondanks dat het een behoorlijke calorieënbom is, is het zeker de moeite waard hem bij diverse restaurants te proberen. Iedereen maakt hem op een andere manier klaar, maar de credits gaan toch weer naar Sagardi. Hier was hij het allerlekkerst!

Shoppen
Mijn laatste tip voor deze stad is een bezoek brengen aan de Spaanse modehuizen. Ik ben een liefhebber van Spaanse mode en neem dan ook vaak een extra koffer mee om wat nieuwe outfits te scoren. Naast Placa del Ayuntamiento vind je de beste winkels, maar ook de grote warenhuizen zijn zeker een bezoekje waard. Tegen een scherpe prijs kun je diverse nieuwe outfits scoren. Uiteraard heb ik er ook een aantal meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *