Op naar het Midden-Oosten

Ik ben altijd al gepassioneerd geweest van het Midden-Oosten. De bestemming waar ik naartoe ga, staat bekend om zijn mooie woestijnen, zijn authentieke stad en een prachtige plek om te duiken. Eindelijk gaat dan één van mijn wensen uitkomen; duiken in de Rode Zee. Ik kan niet wachten om tussen prachtige koraalriffen te zwemmen en de onderwaterwereld van dichtbij te ontdekken.

Kamperen in de woestijn
Als je me een beetje goed kent, weet je dat kamperen niet echt mijn ding is. In Canada kampeerde ik in een gebied waar veel beren waren, weinig elektriciteit en geen badkamer om je ‘s ochtends even op te frissen. Het primitieve leventje is niet echt voor mij weggelegd. Ik wil echter wel een uitzondering maken om wakker te worden in een woestijn met een prachtig uitzicht. Eén nacht zal ik daarom mijn tent opzetten om ‘s ochtends wakker te worden in de woestijn van Wadi Rum.
Ja, je raadt het misschien al, ik vlieg op oudejaarsdag (31 dec. 2017) naar Jordanië. Ik twijfelde om weer alleen mijn koffers te pakken, maar ik ga samen met een groepsreis van Shoestring.

Petra
Petra is dé stad waar Jordanië om bekend staat. Je moet langs kilometerslange kloven lopen om bij Petra uit te komen. Tussen één van deze kloven staat ‘de Schatkamer’, de meest indrukwekkende tempel van Petra. Ik heb horen zeggen dat het indrukwekkend is als je hier voor staat, dus ik kan niet wachten tot ik hier ben.

Dode Zee
De Dode Zee is ook een plek waar ik naar uit kijk. In Kaapverdië heb ik op zoutvlaktes gedreven en ik ben zo benieuwd of het maar een beetje lijkt op de Dode Zee. Je kunt hier gelijk een modderbad nemen, waardoor je een bezoek aan de schoonheidsspecialiste weer een maandje kan overslaan.

Ik denk dat het een geweldige reis gaat worden. Ik ga zoveel verschillende indrukken op doen die ik graag weer met jullie deel. Nog maar 2,5 maand. Ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *