Op de thee bij Queen Elisabeth

Nee, echt op de thee zijn we niet geweest, maar een bezoek aan Buckingham Palace kun je niet overslaan als je in Londen bent. Buckingham Palace is grotendeels afgesloten voor publiek en daarom is de Wisseling van de Wacht een echte aanrader. Elke ochtend om 11.30 uur vindt de Wisseling van de Wacht plaats en deze ceremonie duurt maar liefst 45 minuten. Als je nog nooit zoiets gezien hebt, is het erg leuk om mee te maken. De thee besloten we ergens anders te nuttigen met een heerlijk taartje van een echte patisserie.

De bekende driehoek
Op loopafstand van Buckingham Palace vind je de drie bekendste bezienswaardigheden van Londen: Big Ben, Westminster Abbey en London Eye. Om een bezoek te kunnen brengen aan Westminster Abbey moesten wij bijna een uur in de rij staan. Doordat we alles van de stad wilde zien, besloten we dit over te slaan en te genieten van de buitenkant. Van buitenaf is het al een prachtige kerk, dus ik ben wel een beetje nieuwsgierig geworden naar de binnenkant.

Om 12 uur hoorden wij opeens de bekendste klok van de wereld, Big Ben, luiden. We hadden geluk, want de Big Ben luid alleen tijdens een heel uur.


London Eye
Loop via Westminster Bridge door naar de London Eye. Reserveer vooraf kaartjes, zodat je niet in een al te lange rij hoeft te staan. Je hebt 20 minuten lang een prachtig uitzicht over Londen. Pas als je in het reuzenrad staat, heb je door hoe groot Londen eigenlijk is. Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar, maar niet allen. Londen beschikt daarom over een perfect metronet, zodat je snel aan de andere kant van de stad bent. Naast een ritje in de metro is het ook leuk om eens mee te gaan met de bus. Zo zie je meer van de stad en het is een leuke ervaring om mee te maken.


Fietsen in Londen
Het liefst huur ik in elke stad waar ik kom een fiets. Op deze manier kun je op een snelle manier de stad verkennen. Doordat ze in Engeland aan de linkerkant fietsen, besloten we mee te gaan met een groepstour. Via Baja Bikes hadden we de kaartjes geregeld en zijn we op zoek gegaan naar de geheime plekjes van Londen. We hadden een leuke, Nederlandse gids die ons mee nam naar de onontdekte kanten van Londen. We begonnen bij Waterloo station en reden via Tower Bridge door naar plekjes waar Bridget Jones, Harry Potter en Jack the Ripper zijn opgenomen. Echt een aanrader als je naar Londen gaat!

Notting Hill
Ik vond het de leukste wijk van Londen: Notting Hill. Als je uit de metrohalte stapt, loop je in een kleurrijke wijk richting Portobello market. Als je door deze wijk loopt, lijkt het of je je niet meer in een stad bevindt, maar in een idyllisch dorp.

Naast dat het een leuke wijk is om doorheen te lopen, is hier de gelijknamige film met Julia Roberts en Hugh Grant opgenomen. Maak een foto van het huis van Hugh Grand en bezoek de boekenwinkel, wat nu omgetoverd is tot souvenirwinkel.

Hyde Park
Na Notting Hill zijn wij doorgegaan naar Hyde Park. Het grootste en bekendste park van Londen. Even snel op de hoek van de straat wat lekkers gehaald voor de lunch en in het park genoten van het zonnetje en heerlijke tapasgerechtjes. Een aanrader om je lunch te halen bij Whole Foods market. Al bij de ingang komt de geur van vers gebakken brood naar je toe. Eenmaal verder door de supermarkt te lopen, leek het wel of ik op de openbare markt van Barcelona liep. Je hebt zoveel keus uit verse groenten en fruit en heerlijke kleine gerechtjes die perfect zijn voor een picknick.

Loop na de picknick via Oxford Street door naar Piccadily Street en Leicester Square. Wij hebben, na een tussenstop bij de M&M store, heerlijk gegeten bij Steak & Co. Je krijgt je eigen grillplaat en kunt je eigen steak klaarmaken. Als afsluiter van de avond genoten wij bij Wahaca van een paar heerlijke cocktails.

Wahaca ligt aan 80 Wardour Street en hier kun je naast cocktails ook heerlijk Mexicaans eten. Of kies voor één van de restaurants van Gorden Ramsey. Heddon Street Kitchen bijvoorbeeld waar je heerlijk kunt eten, maar ook gewoon kunt genieten van een lekker glaasje wijn.


Harrods
Op de laatste dag van onze vakantie besloten we nog een bezoek te brengen aan Harrods. We hadden op Oxford Street al wat mooie spulletjes gekocht, maar je mag Londen niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan het bekendste warenhuis. Het warenhuis ziet er schitterend uit en je vindt er van alles. Van vers bereid voedsel, tot heerlijke chocolade, speelgoed voor de kids en de mooiste fashionmerken. Naast dat Londen al een dure stad is, betaal je in Harrods ook een behoorlijk bedrag voor een nieuwe outfit. Vergeet je creditcard dus niet mee te nemen!

Deze creditcard komt eigenlijk overal wel van pas, want de prijzen in Londen liggen hoger dan dat wij in Nederland gewend zijn. Ondanks dat is Londen een geweldige stad om te bezoeken. Je vliegt er in een klein uurtje naartoe, maar ook bij mij heeft het 27 jaar geduurd voordat ik voor het eerst Londen bezocht. Het is één van de bekendste wereldsteden en zal door mij zeker nog een keer bezocht gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *