Jetz geht’s los; Oktoberfest

Oktoberfest gaat weer van start! Het is hét evenement waar vele Duitsers het hele jaar op wachten. Zelf heb ik vrienden in Duitsland wonen die al weken van te voren bezig zijn met het plannen van het bierfeest. De bekende Duitse klederdracht, de Dirndl en de Lederhose, worden weer uit de kast gehaald en de pleintjes worden afgestruind voor een heerlijk glaasje bier. Op mijn planning staat ze volgend jaar op te gaan zoeken tijdens Oktoberfest in München. Zelf ben ik geen bierliefhebber, op een Desperados in de zomer na, maar Oktoberfest moet je een keer meegemaakt hebben!

München
De hoofdstad van Beieren is dé stad om Oktoberfest te vieren. In de Wirtsbudenstrasse vind je kilometerslange rijen met enorme biertenten, waar je voor een kleine €10,- een liter bier koopt. De keus aan verschillende bieren is enorm, dus voor ieder wat wils.

Eenmaal aangekomen in München kun je natuurlijk niet wachten om de stad in te gaan. Houd wel rekening met een paar kleine dingen. Jaarlijks komen er ruim 5 miljoen mensen naar München om Oktoberfest te vieren. De tenten, de stad en de hotels zitten bomvol. Houd er dus rekening mee dat je soms een uur moet wachten om een biertent in te kunnen. Gelukkig zijn er genoeg festiviteiten om de tijd te doden of je bestelt alvast een lekker koud biertje. Ben je eenmaal binnen? Zorg dat je glas gevuld blijft, zodat je je plekje niet hoeft in te wisselen voor iemand anders.

München, zoveel meer
En hoe om te gaan met een kater… Tips heb ik helaas niet. De enige tip die ik je kan geven is dat München nog zoveel meer te bieden heeft naast het Oktoberfest. Vergeet dan ook zeker niet wat tijd vrij te maken om diverse kerken te bezoeken, het BMW-museum  en het voormalig koninklijk paleis; München Residenz.